Verzorging van dansschoenen

Glans

Er zijn diverse glansmiddeltjes op de markt. Maar een mooie glans is toch het best te verkrijgen door met een zachte lap of borstel de schoen flink op te poetsen.

 

Schoenspanner

Van belang is het gebruik van een goed passende spanner die de schoen weer in zijn oorspronkelijke vorm duwt. Een houten spanner is de beste keus, omdat hout het vocht absorbeert. Let erop dat schoenspanners ook de hiel verstevigen.

 

Gebruiktips voor uw dansschoenen

Als u enkele gemakkelijke tips in acht neemt, zullen uw dansschoenen veel langer meegaan en veel beter passen.

  • Bij veterschoenen is het belangrijk om steeds eerst de veters los te maken om de vorm van uw schoen niet aan te tasten;
  • Laat af en toe uw dansschoenen rusten. Doe ze dan enkele dagen niet aan zodat ze goed kunnen uitdrogen ( transpiratievocht ). U kunt uw schoenen bijvoorbeeld afwisselen met een tweede paar trainingsschoenen.
  • Behandel ook de binnenkant van de schoen met de daarvoor voorhanden producten;
  • Was de binnenkant van uw schoenen eens uit om te voorkomen dat bacteriën en vervelende geurtjes de vrije loop blijven houden.

 

Opbergtips voor schoenen

Om uw dansschoenen op te bergen kunt u deze het best in de originele doos laten of in een goede schoenenkast. Zorg er steeds voor dat u geen natte of vuile schoenen opbergt. Reinig (en/of poets) uw dansschoenen eerst. Vuile schoenen opbergen is slecht voor de schoenen en kan ook vervelende geurtjes in uw schoenenkast veroorzaken.