Aanschaftips dansschoenen

1. Een schoen dient gemaakt te zijn van kwalitatief goed leer of een ademende kunststof. Hierdoor kunnen uw voeten ventileren (ademen). Goed leer vormt zich bovendien in alle richtingen naar uw voet, waardoor de schoenen aan gaan voelen als pantoffels. 

 

2. De zolen van dansschoenen moeten flexibel en toch sterk zijn. Er zijn verschillende zolen van suède, rubber of leer. De dansstijl en de vloer kunnen bepalend zijn voor de keuze van de zool. Suede zolen geven u grip, maar helpen u ook om gemakkelijk te draaien. Leren zolen zijn gladder, waardoor ze vrijwel geen grip hebben op de vloer. Onder rubberen zolen, zoals die van danssneakers, zit meestal een spinpoint. Zo heeft u grip op de vloer, maar kunt u ook gemakkelijk draaien.

 

3. Koop uw dansschoenen aan de strakke kant. Voor vrijwel elke dansschoen geldt dat hij in de breedte nog uitloopt, en tijdens het dansen moeten de schoenen goed aansluiten op uw voet. Dit zorgt voor stabiliteit en stevigheid. Een schoen zit goed als hij strak aansluit en als er geen ruimte meer over is in de hak.

 

4. Wanneer u voor het eerst online dansschoenen bestelt, of wisselt van merk, kunt u het beste uw voeten opmeten. Teken op een stuk karton de omtrek van uw blote voeten, knip dat uit en meet de lengte en de breedte op in centimeters. Deze afmetingen kunt u doorgeven tijdens uw bestelling, in het vakje 'opmerkingen'. Wij passen de maat van uw schoenen hier dan op aan. Bedenk dat uw voeten een verschillende lengte kunnen hebben; meet dus altijd beide voeten op.

 

5. Als u moeilijke voeten hebt, of een probleem heeft met bijvoorbeeld uw enkels of knieen, neem dan voor het bestellen contact met ons op. Wij kunnen u dan adviseren over onze modellen, en eventueel een pasafspraak met u maken in een van onze winkels. 

 

6. Als u veel traint, kies er dan voor om een speciaal paar trainingsschoenen aan te schaffen. Vooral voor de dames die normaal op hogere hakken dansen is dit heel goed. Goede trainingsschoenen zijn bijvoorbeld danssneakers of dansschoenen met een lage hak.